“Att bjuda på trestjärniga middagar i hemmiljö ger svenska och utländska gäster en upplevelse för livet”
~ Ulf Jonströmer, Mariefred
“Axel höjde nivån på matupplevelserna hos oss på Sparreholms slott med sin innovativa mat med fantastiska smaker. Nu rekommenderar vi varmt ett besök till hans restaurang vid bruket i Hälleforsnäs.”
~ Anna Karinen, Sparreholms slott/ Studsvik AB
“Med Axel i köket blir middagen till en härlig upplevelse för öga och mage, särskilt hans känsla för vilt i olika former”
~ Katarina Klingspor, VD LRF Konsult
“Axel (Axellent) lagar mycket god mat, spännande och vackert presenterad. Vi och våra gäster är mycket nöjda med vårt långvariga samarbete”
~ Johan Klingspor, Stora Sundby Slott/ Biby Herrgård
“One of the most sophisticated food art yet elegant and so delicious I have ever tasted in my life.. ”
~ Agustinus P. Widodo, Head of IT
“Axellent serves dishes and inspiration from the 8 two and three star restaurants he has been working as a chef. You can recognise that in every detail”
~ Cynthia Jonströmer, Mariefred

Axel Johnssons historia

Mitt namn är Axel, grundare av Axellent – en lyxig cateringrestaurang. Axellent är resultatet av den kunskap och erfarenhet jag samlat på mig från flertalet lyxkrogar världen över där matlagning förvandlats till konstnärskap.

Alla drömmer om att ha en egen lyxkock i köket och lyxcatering bygger på just den idén: att du själv väljer den ideala platsen för dig och dina gäster att avnjuta den perfekta middagen i lugn och ro. Kanske är det i ett vackert hem, ett representativt kontor eller kanske i en hyrd lokal på ett av Sveriges vackra slott.

Axellent arrangerar avslutningen på en viktig förhandling, en stilfull och utsökt middag för en jubilar, en intim supé i hemmiljö för två makar, delikata tilltugg och smårätter till champagnen för ett kundevent och mycket mer.

Genom Axellents hemsida väljer du själv lokal. Meny och viner väljs sedan i samråd med mig och en sommelier för att skapa den bästa upplevelsen. Titta gärna på mina förslag på menyer och rätter samt lokaler att hyra – om ni nu inte vill utnyttja ert eget hem eller ert företags lokaler.

Vi ses i ditt kök!

Axel Johnsson, Axellent